Следвайте Гласове в ТелеграмБившият държавен глава на САЩ и настоящ кандидат-президент

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБившият държавен глава на САЩ и настоящ кандидат-президент
Коментари Харесай

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Бившият държавен глава на Съединени американски щати и сегашен кандидат-президент Доналд Тръмп през днешния ден направи в обществените мрежи първия си обществен коментар за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални, като не упрекна никого за случилото се, съобщих Ройтерс.

" Внезапната гибел на Алексей Навални ми обясни още повече протичащото се в нашата страна. Това е постепенно и последователно придвижване по пътя на разрухата, по който ни водят нечестни, радикални леви политици, прокурори и съдии. Отворените граници, подправените избори и непоносимо нечестните решения в правосъдните зали унищожават Америка. Ние сме залязваща нация, проваляща се нация! ", написа Тръмп, като съгласно Ройтерс той се пробва да направи връзка сред гибелта на Навални и личните си политически и правосъдни проблеми. Според организацията не е ясно какви паралели се пробва да начертае Тръмп със ориста на Навални, който се бореше против това, което наричаше широкоразпространената корупция на съветския хайлайф и който описваше Русия като ръководена от " негодници и крадци ".

Предизборният щаб на Тръмп не е дал отговор на молбата за внасяне на изясненост в коментара му.

По време на мандата си в Белия дом през 2017-2021 година Тръмп изрази удивление от съветския президент Владимир Путин, написа Българска телеграфна агенция. През 2018 година той отхвърли да упрекна съветския водач за интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, поставяйки под подозрение констатациите на личните му разследващи организации.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък непосредствено упрекна Путин за гибелта на Навални в затворническа колония в Русия оттатък Полярния кръг.

Подобно обвиняване насочи и главният противник на Тръмп за номинацията на Републиканската партия Ники Хейли. Тя разкритикува съперника си, че поддържа положителни връзки с Путин, който тя назова " човек, убиващ политическите си съперници, държащ като заложници американски публицисти и в никакъв случай не прикривал желанието си да унищожи Америка ".

Източници: dnes.dir.bg, novini.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР